VÅR HISTORIE
En gang for over 40 år siden, smalt det noe vederstyggelig i nærheten av Trondheim et sted. Ut rant det to forskremte trøndere på en gang og selv om de ikke ble velsignet med verken stjerner på himmelen eller konger på kameler, skulle det i etterkant vise seg at de i alle fall var gode for noe, men det kan vi komme tilbake til litt senere.
Trond kom først og Knut kom diltende etter. Trygge og trauste merkelapper på enkle guttebarn som havna midt oppe i en bonderomantisk virkelighet der Senterpartiet var viktigere enn Gud, og laksefisket viktigst av alt. Til Senterpartiets store fortvilelse, ga de blanke i både melkekyr, møkkaspredning og poteter.
Det å vokse opp bare et godt speykast fra Orklas bredder gjør noe med nysgjerrige barnesinn. Enten gjennomlever du traumatiske nestenulykker og får livsvarig vannskrekk, eller så blir du tvangsnevrotisk laksefisker. Våre gutter havna heldigvis i siste kategorien. Den gangen fiska de ikke bare laks, forresten. Sommer som vinter heiv de seg over alt som så ut som det kunne svømme, både med og uten bikini. De fiska, derfor var de. Filosofisk og vakkert.
I tillegg skulle det vise seg at de var hardbarka forretningsmenn. Allerede før fylte ti var de nærmiljøets ubestridte markedsledere når det gjaldt lakseyngel til alle husstander med katt. Tariffen var steinhard, «ei kron pær fesk» Ingen pruting, ingen kreditt men kontant rett i lomma.
Gutta fikk sine første to hånds fluestenger da de var ti år. Byggesett fra Hardy (eller fibatube) med tilhørende DT – snører på oppunder 30 meter. Nå Starta en historisk fase i norsk fluekasting. Det tok ikke lange tida før de beherska dette utstyret langt bedre enn de fleste av sine voksne med fiskere. Speykasting fiksa de i tolvårsalderen og på den tida var det nesten ingen som kastet på den måten. Det at enkelte voksne laksefiskere henvender seg til tolvåringer for å lære nye måter å kaste flue på, er både interessant og spesielt, men slik var det.
Denne pedagogiske «bakvendtlandhistorien» er nok litt av utgangspunktet for både for fiskeskolen i Orkla, som etter hvert så dagens lys, og LTS Flyfishing slik det er i dag. For disse to guttene satte seg som mål å lage bedre stenger enn det som var på markedet.
LTS eller Loop team Syrstad som det het i starten gikk gjennom en skilsmisse i 2012 og LTS Flyfishing slik vi kjenner det i dag ble dannet. Foretningsmannen Leiv Rædergård gikk sammen med tvillingene Trond og Knut og kjøpte rettighetene for LTS av Loop i Sverige. Dessverre så tapte Knut kampen mot kreftsykdommen så det er nå Leiv og Trond som styrer skuta sammen med John Olav Rædergård og Jon Erik Grøset fra hovedkontoret på Løkken Verk.
Vi i nye LTS vil samarbeide med verdens ledende utviklingsmiljøer innen fluefiske og vi vil utfordre teknologien til det ytterste for at du skal få bedre utstyr tilpasset dine fisketurer. Vi vil rett og slett gjøre ditt fiske så effektivt som mulig og lage utstyr slik vi mener stenger bør være.