LTS ACROSSTEAM

Simon Ommundsen
Team medlem

Simon finner du, så å si, hele sesongen langs elvenebreddene i Rogaland. Det er fiske etter laks som står Simons hjerte nærmest. Da han var 14-15 år kjøpt han seg sin første fluestang, og da var løpet kjørt.

 

Simon bruker mesteparten av de mørke vinterkveldene foran binnestikka og har utviklet flere solide fiskefangere. Med en gang isen har gått er han raskt ute og finjusterer kasteteknikken. Som laksefisker har Simon hatt muligheten til å prøve mye forskjellig utstyr, men har endelig havnet tilbake til LTS. 

Favoritt-stengene er Slingshot 14ft og Explosive 12,6 7-8

Peter Thomsen
Team medlem

Peter er en dansk innvandrer som var med fra Loop Teamet over i LTS da det startet opp i 2004 – så han kjenner LTS som sin egen bukselomme.

 

Hvor lenge han har fisket med flue er en hemmelighet… men han fikk sin første fluestang da han var 14 år. Han er lidenskapelig ørret- og laksefisker, og fisker verden rundt, bla. utallige ganger på Kola, samt Scotland, Argentina, Canada og Alaska. Et annet fiske som ligger hans hjerte nær er Bonefish og Tarpon. Han har flere ganger besøkt Cuba samt Los Roques . Peter er instruktør i Sandnes Flycasting, har du spørsmål vedr. det kastetekniske er det han du skal kontakte.

Favoritt-stangen hans er Across 13´ samt Explosive 10´ 7/8.

 

For kurs/demoer i Rogaland kan han kontaktes på tlf: 924 66 333 eller acrossteam.peter@lts-flyfishing.com

Tony Rubbås Jacobsen
Team medlem

Tony er bosatt i Bardufoss og er en meget dyktig fisker og fluekaster.

Da han var 10-11 år gammel startet Tony å fiske etter ørret og røye, dette var hans store lidenskap til han var i 20 årene. Ved et «uhell» lånte han stanga til lillebror og fikk laks på andre kastet. Dermed var han som mange andre solgt.

Tony er en flink instruktør og guide og vier også en del av sin fritid til dette, men pleier også sitt ego på eget fiske i Målselva.Som elvevandrer har Tony hatt muligheten til å prøve mye forskjellig utstyr og har nå endelig havnet på riktig hylle hos LTS.

 

Om noen ønsker kurs,guidei eller demo er det bare å ta kontakt med Tony på

Tlf: 97 77 59 69. eller mail acrossteam.tony@lts-flyfishing.com

Stein Tore Larsen
Team medlem

Stein Tore kommer fra Lillehammer og er en meget dyktig fluefisker.

 

Han har fisket flue i over 20 år og er en meget kunnskapsrik ressursperson i sitt område. Han behersker godt både enhånds og tohånds fluestenger. Stein Tore er også en meget dyktig fluebinder og ikke få ganger har både  laks og ørret blitt lurt av hans kreasjoner.

Stein Tore er bestandig på pletten om det er noen som trenger hjelp til noe utstyrsrelaterte spørsmål.

Ønsker du kastekurs eller demo er det bare  ta kontakt.
Han kan kontaktes på Tlf: 99 55 20 62 eller via mail acrossteam.steintore@lts-flyfishing.com

Kristin Iglekjølen
Team medlem

Kristin har drevet med fluefiske de siste åra og har vært glad i å fiske siden hun var ung. Hun bistår LTS-Flyfishing med det digitale og har jobbet som digital rådgiver i 15 år.

 

Naturen er pådriveren og hun liker å fiske i alt fra små elver, vann og i sjøen.

Her med kjøring av laks i Jølstra sommeren 2017.

 

Kontakt info: acrossteam.kristin@lts-flyfishing.com 
Tlf: 47 91 79 32 
Instagram: Norwegian.flyfisher.woman

Bendik og Synne
Team medlem

Bendik Lillebø Furubotn og Synne-Kristine T. Berg

 

Synne og Bendik er et samboerpar, bosatt i Oslo, som tilbringer ferier og helger i vestlandselver og langs norskekysten på jakt etter laks og sjørret.

De har begge jobbet innen salg og service i fiskebransjen.

Bendik er født og oppvokst med laks-og sjøørretfiske i Ryfylke. Han er tredje generasjons laksefisker og har blitt vokst opp med at laksefiske er den fremste og viktigste tradisjonen man skal videreføre i familien. Synne ble dermed introdusert for laksefiske og har finpusset kasteteknikk i minusgrader på vinteren, og fisket storlaks om sommeren siden. 

Bendik og Synne vil være behjelpelige og tilgjengelige med kunder som ønsker kjøp eller testing av stenger og utstyr i Oslo og Omegn. 

 

Kan følges og kontaktes på instagramkontoen: Flyfishnorway

Martin Nilsen
Team medlem

Martin har drevet med fluefiske etter laks siden han var 6 år, men fikk allerede sin første laks som 5 åring. Han har nettopp fullført 3 år på sportsfiskelandslinja i Grong hvor han har blitt sertifisert advance fluekasteinstruktør og guide.

 

Martin’s laksefiske foregår i hovedsak i Porsangerelvene Lakselva og Børselva men reiser også rundt i landet og prøver andre elver. Martin’s favorittstang er helt klart Nitro 13,6 som han selv mener er drømmestangen for en som er både kaste og fiskeinteressert!

 

martinsalamons1@gmail.com

Robin pettersen
Team medlem

Robin Pettersen er en kunnskapsrik fluefisker som holder til i Narvik, Nordland.

 

Fiskeinteressen ble vekket på familiens fjellhytte da han var liten gutt, og der var det fiske etter ørret med både mark, flue og sluk som gjaldt. Allerede som liten fant han ut at det er viktig å velge utstyr etter forholdene for å fange fisk. Robin fisker en del Ørret og Røye med lett utstyr, men det er fiske etter laks og sjø-ørret i strømmende vann som ligger hans hjerte nærmest. 

 

Iløpet av sine 30 år som fluefisker så har Robin tilegnet seg mye kunnskap, og han velger alltid utstyr og kasteteknikk etter omgivelsene. Robin er en dyktig kaster både med enhånds og tohånds fluestang, og han deler gjerne sin kunnskap med alle som er interessert.

Iløpet av sommeren fisker Robin i mange av de beste elvene i Nord Norge, og han holder gledelig kurs og Demo av LTS sitt sortiment. 

TLF: 91 15 55 15
acrossteam.robin@lts-flyfishing.com

Christian eriksen
Team medlem

Christian er laksefisker og bor ved sitt paradis; Stjørdalselva.

Til daglig jobber han som vernepleier, men så fort anledningen byr seg er han ute på fiske.Christian fisker laks stort sett hver dag gjennom sesongen, fortrinnsvis i Stjørdalselva, men har fisket i en rekke elver i Norge samt river Spey i Skottland.

Så lenge det er mulighet så fisker Kristian året rundt og helst etter laks og sjøørret.
Han har i en årrekke jobbet som guide på ærverdige Renå gård i stjørdalselva samt på Hembre gård. 

Som han selv sier «Glad i turer i skog og mark, rolig, snill og lett å holde rein, damer med stor gård med fiskevald bes ta kontakt»

Har du derimot ikke stor gård og fiskevald og heller ønsker kurs og tips fra Christian kan du ta kontakt på:

acrossteam.christian@lts-flyfishing.com

Jan Morten Simonsen Utsi
Team medlem

Jan Morten er bosatt i Karasjok som ligger i hjertet av Finnmark.

Han er en dyktig fisker og fluekaster. Privatadressen hans er ved en dyp kulp bak svingen. Som 10 åring startet han som fluefisker etter å ha fått en tohåndsstang fra en erfaren fisker. Han liker å fiske med lette tohåndsstenger på store fisker.

 

Han fisker i hele den lange Tanavassdraget, men tar seg mange turer til Børselva, Lakselva og de andre elvene i Øst-Finnmark. Sommeren er for kort, så forberedelsene til sesongen starter i oktober, etter èn måned fiskefri, hvor 400 nye fluer får se dagens lys i hans egen ‘’furtebu’’ med timevis med fiskefilmer.

Favoritt stanga er LTS Across II 13’ #8/9/10

 

Kontakt Jan Morten på :

Mail : acrossteam.jm@lts-flyfishing.comTelefon : 91 84 84 41

Kristian bjelland & ørjan kjerland
Team medlem

Ørjan og kristian er begge lidenskapelige laksefiskere.

Førstnevnte er født og oppvokst i elva, og nummer to ble bitt av basillen i en alder av 12år. De bruker sommeren på fiske i store deler av Sør-Norge, hovedsakelig Vestlandet. I juni/Juli foretrekker de å fiske i elver de er godt kjent og har god erfaring fra. Men setter minst like stor pris på å hive seg i bilen i pøsregnet for å fiske laks som går på elva utover sommeren mot gyting.

 

De er begge dyktige fluekastere som gjerne holder demo eller kurs i og utenom sesongen. 

 

Ta kontakt for demo/kurs:

Tlf Ørjan/Kristian: 91188021/47246044

E-post Kristian: acrossteam.kristian@lts-flyfishing.com 
E-post Ørjan: acrossteam.orjan@lts-flyfishing.com

Vidar Næss
Team medlem

Vidar er bosatt i Sandefjord, og er en meget god fluekaster, noe som også hans meritter kan bekrefte.

 

Vidar startet sitt fiske i Nord-Trøndelag som guttunge og fisket den gang med alt mulig. I en alder av 26, kjøpte han sin første fluestang og da var det ingen vei tilbake. Vidar er perfeksjonist og trener utallige timer med fluestanga i løpet av året. Han er en meget dyktig konkurransekaster og har flere gode plasseringer på sin liste.    

 

  – Sammenlagt seier i #5-cup i 2012 (både lengde og presisjon)
 – Sammenlagt seier i Guideline Cup i 2012¤ Ble nylig Nordisk mester i Salmon Distanse (15ft overhode) i Tampere, Finland -2013
 – Sølvi presisjon i det samme mesterskapet
 – Sølv i Spey O Mega og vant gullet i Salmon Distanse (15ft overhode) under John Enright Festival i Irland 2013

 

Vidar fisker både laks, ørret og sjøørret i sjøen.Da han er ute og trener med 15 fots stangen og sjøørreten tar ulldotten han trener med finner han frem sin favoritt enhånds LTS X1 Zalt #7

Kontakt gjerne Vidar for en hyggelig prat. acrossteam.vidar@lts-flyfishing.com

Mauro Ochoa
Team medlem

Mauro lives in Bariloche, a mountain town in Northern Patagonia; Argentina. 

 

He works as fishing guide and Underhand casting instructor in Nahuel Huapi National Park area. Bariloche is surrounded by high mountains, forest and a big system of lakes. As you drive to the east the main rivers run into the Patagonian desert, called Estepa. The town of Bariloche is the starting point of many prime fishing destinations. Limay and Traful are two of the best rivers in northern patagonia where you can fish for rainbow, brown, silver brown trout and land locked salmon. Limay and Traful rivers are also ideal for wading with two handed rods chasing for the big ones on November (premier), December, March and April (fall). 

 

He runs his own fishing operation for more than 10 years, www.patagoniadrift.com.ar. His programs combine fishing with casting clinics for all levels, and go from day trips to several days fishing trips or expeditions; camping on the river bank or staying at nearby estancias cabins surrounded by wild Patagonian landscapes.

 

Passionate fly tier, Mauro spend the winter tying for his clients, lending casting courses and guiding in Orkla river (Norway). He also work in the local guides association and in different conservation projects.

Hans Martin iversen
Team medlem

Hans Martin bor på Sortland i Vesterålen. Etter å ha vært på kurs hos Trond og Knut  gikk han 100 % over til fluefiske.

 

Hans Martin jobber til vanlig innen turisme, og lurt nok så er det vinterturisme som er hovedområdet. Det frigis dermed betydelig tid til fiske i sesongen. Han starter sesongen med en gang det er råk i isen for å få feste for fortommen, og holder på til Beiarelva stenger for sesongen 15. september. Kjører masse kilometer mellom Målselva, Beiarelva, Saltdalselva, Ranaelva, Namsen og Orkla i løpet av sesongen.

Hans Martin stiller gjerne opp for demo av utstyr i hele sitt operasjonsområde, og legger ofte ut på Facebook hvor hans fiske foregår for tiden, og demonstrere mer enn gjerne LTS utstyr.

Hans Martin er spesielt opptatt va rekruttering til fluefiske, og stiller gjerne på demoer for barn og ungdom, samt at han stiller med utstyr ved lakseskolen i Rana. 

 

Ellers : Gift, og heldigvis med ei som liker å fiske. Også hun utdannet ved Knut og Tronds kasteakademi. Har et mål om at Bjørnar skal lære meg opp til også å kunne fiske effektivt (?) etter prikkete fisk. 

Favorittcombo: Explosive 13,6 med Fortitudo 
Guds gave til Hans Martin : Bootfot Waistwaders 

Kontakt Hans Martin på 
tlf: 91 62 52 77
Mail: acrossteam.hansmartin@lts-flyfishing.com

Ole Børre Børresen
Team medlem

Ole Børre er – som som han sa for noen år siden – 47 år ung og kommer fra Sandefjord.

 

Ole Børre eller Børre som de fleste kaller han er en meget ivrig fisker og farter rundt på laksefiske på sørlandet om sommeren. Han fisker også i trøndelag og på vestlandet. På vestlandet er det nattfiske etter sjøørreten som gjelder. Nattfiske etter stor sjøørret er noe av det han synes er mest spennende. Han fisker også etter sjøørret i sjøen utenom laksesesongen, selv om det har blitt mindre av det de siste årene da han bruker mye tid på å finslipe kasteteknikken på tohåndsstenger. Han trener med alle typer stenger, liner og lengder og mener det er viktig å være som speideren –  nemlig alltid beredt.

 

Børre er også en dyktig fluebinder og bruker også en del tid på denne hobbyen. Ikke så rent sjelden har hans heldige kamerater fått fisk på hans fluer, noe han synes er gøy.

 

Driver ikke aktivt med kurs, men ofte blir han kontaktet av ivrige fiskere ang utstyr, liner, kasting osv, da trår han til og hjelper så godt han kan.

 

Så en liten oppfordring fra Ole Børre til slutt : ikke legg bort stanga når sesongen er ferdig. Ta en tur ut og tren fluekasting. Jo oftere du gjør dette, jo bedre blir du. Du får også artigere opplevelser i elva uansett hvilken fiske situasjon du er i. Og ikke minst, du får mer fisk !

Kontakt Ole Børre på 
tlf:  970 570 64
eller mail: acrossteam.borre@lts-flyfishing.com

Anders berg
Team medlem

Anders har fisket i hele sitt liv, men fikk først fart på fluefiske da han traff Knut og Trond på kurs i Orkla i 1998.

Han har hatt tilknytning til LTS siden den spede begynnelse i 2004 som eier  av sportsbutikker og bruker av utstyret.

Laksefiske har alltid vært fiske nr. 1 for Anders, men er ikke fremmed med å prøve sjøørreten heller. Han har reist land og strand rundt i Norge og fisket i mange elver, men det er nok Trøndelagselvene han føler seg mest hjemme i.

Bor i dag i Grong, et fluekast fra Namsen. Jobber ved Sportsfiskelandslinja på Grong Videregående Skole og dermed gjort Sportsfiske til et levebrød.

Ingenting er som å se en ny elev tar i fluestangen og plutselig får en åpenbaring… sier Anders Driver med guiding og holder kastekurs i Namsen og da er det 2 håndsfiske som gjelder.

Anders treffes på

Tlf. 913 84584    

Mail: bergvad@online.no

César García
Team Medlem

César García is a well known fly fisher amongst the Spanish fishing community and a pioneer in Spey casting tuition in Spain.

 

He has more than thirty years of experience in studying and teaching all fly and Spey casting disciplines, styles and their evolution with single and double handed rods. 
Fly casting is more than a fishing tool for César; it’s a sport in itself, and has brought him to develop his own casting styles and to adapt lines and rod profiles. 
César is currently a team member, consultant and dealer of LTS-Fly Fishing in Spain. He also collaborates with Lax-á Angling Club giving tuition and advice to its Spanish customers.

Cesar runs the first fly casting and fly fishing school “Spey made in Spain” as qualified fly casting and fishing instructor. 
His web site www.speymadeinspain.com is a common reference for the Spanish community; a technical referral to learn about modern tackle and techniques for salmon fly fishing and fly casting.

César is a truly passionate salmon fly fisher, but also a seasoned fly angler for pike, trout and ciprinids, and holds multiple trophies in European waters.

Contact César García:
e-mail: speymadeinspain@gmail.com
Phone: +34 669 762879

Raimon Iglekjølen
Team medlem

Raimon har drevet med fluefiske siden han var 11 år.

 

Det var hans bestefar som var pådriver og naturlige mentor. Fra Raimon var ung og lovende var han med sin bestefar, som er fra Sogn og Fjordane, for å fiske i elvene Jølstra, Gaula, Nausta og Flekkeelva. Som 12 åring fikk Raimon sin første laks på en underdimensjonert stang og tapte dessverre kampen etter 45 minutter. Den kampen har han aldri glemt.

 

I dag fisker han fast 5 dager laksefiske i Jølstra hvert år, og har ikke gått glipp av et eneste år med unntak de årene på 90 tallet da elva var stengt. I den perioden ble det fiske i Nausta og Flekkeelva. 

 

Han utviklet i løpet av tenårene en stor passion for fluefiske og i hovedsak etter laks, sjøørret og innlandsørret. Han fisker også etter andre arter når det faller seg. Som for eksempel etter gjedde i Borrevannet, 5 min gange fra huset hans i Horten. Alltid med fluestang. 

 

Raimon er en “allrounder” og behersker det meste, men det meste av fritiden går til innlandsørret på Skrimfjellet og Gautefall i Telemark.

 

Kontakt info: acrossteam.raimon@lts-flyfishing.com 
Tlf: 913 68 735 
Youtube : Norwegian_flyfisherman
Instagram: Norwegian_flyfisherman

Andreas Eriksen
Team medlem

Andreas – 24 år fra Øst-Finnmark. Kommer fra en ivrig friluftsfamilie, og hele storfamilien har laksefiske på agendaen fra Juni til slutten av August. 

 

Andeas har fra fra 4-5 års alder vært på tur sammen med sin far og besterfar, som skal ha mye av æren for at det ble laksefiske som ble det store for Andreas.

 

Han forteller`Min første laks ble tatt i Kongsfjordelva sammen med min pappa som 6 åring, og i ettertid har det jo blitt veldig mange fler, og nå i det siste millioner av deilige kast med formidabelt utstyr! (LTS ❤️)

 

Jeg holder i sommermåndene til i vakre varanger og nærmere bestemt Vardø/Komagvær, her er jeg så heldig å ha hytte 1 kilometer fra komagelva, som er en utrolig perle midt i varanger.

Dersom noen ønsker å oppleve en vill finnmarkselv, og ikke minst en utrolig vakker natur så er det ikke vits å nøle! Bare å ta turen, jeg kan hjelpe til som kjentmann etter å ha vokst opp i dalen. Utover dette har jeg god kjennskap til flere av de vakre elvene i Øst-Finnmark, da hovedsaklig Sandfjordelva, Kongsfjordelva, Bergebyelva og Vestre Jakobselv.

 

På sommeren er jeg stasjonert i Vardø/Komagvær og kan nås på telefon 98004524/eller e-post andreaseriksn@hotmail.com hele døgnet.

Per Morten Storengen
Team medlem

Per Morten bor praktisk talt i sin egen lekegrind på Stjørdal. 

 

Per Morten har vært med LTS helt siden starten. For noen år siden gikk mye av tiden med til tohånds spey-trening og konkurranser. Fokuset har dreiet noe med tiden, og selv om det fortsatt er moro å ‘flytte skyteline’ (sitat Knut), så er det nå rekreasjon og opplevelse som er drivkraften. Kasteteknikk og praktisk fiske ligger nå hans hjerte nærmest.

 

Per Morten uttrykker seg på følgende måte: ‘Tiden står stille i en stor sommerelv med Across 15 og full lengde på Across flyt. Jeg blir aldri lei følelsen av et godt utført kast og synet av snøret som stikker avgårde som en pil med en forfjamset sunray på slep. Da er det bare å vente…..’

Kontakt Per Morten på acrossteam.pm@lts-flyfishing.com